Vi se nalazite na:  / POSLOVNA ŽENA / SAVJETI / FINANSIJSKI SAVJETI KOJE BI SVAKA ŽENA TREBALA DA ZNA

FINANSIJSKI SAVJETI KOJE BI SVAKA ŽENA TREBALA DA ZNA

Postoje određene činjenice o novcu koje bi trebalo da zna svaka žena. Kontrola nad sopstvenim finansijama omogućiće vam da lakše realizirate svoje dugoročne ciljeve.

Bilo da je riječ o kupovini kuće, automobila ili pokretanju svog biznisa, s novcem treba postupati pažljivo, a njegov nedostatak može da nam uništi životne planove.

Od svih stvari koje bi žene morale da znaju o novcu, ova je na vrhu liste. Nikad nemojte potrošiti sav mjesečni iznos koji zarađujete i uvijek pokušajte da stavite nešto novca sa strane. Živimo u nesigurnim vremenima i nikad se ne zna šta nam život može donijeti. Manja potrošnja od zarade zapravo je tajna koja dugoročno gledano vodi prema bogatstvu.

Nije dovoljno imati samo zdravstveno osiguranje, već ugovorite i polisu dopunskog jer nikad se ne zna šta se može dogoditi u budućnosti.
Finansijski

Nema ništa loše u tome da sebi koji put priuštite novi par cipela ili torbu o kojoj već dugo sanjate. Ali, važno je da pametno šopingujete i da kupujete samo ono što zaista možete sebi da priuštite.

Ako ste singl i vaša finansijska situacija je stabilna, a dovoljno ste uštedili, ne treba da se plašite da preduzmete neke veće životne korake poput kupovine kuće/stana ili automobila.
Izvor:Patria.ba

Socijalne mreže