Vi se nalazite na:  / LJEPOTA I ZDRAVLJE / Uncategorized / SEDAM NAJBOLJIH ULJA ZA KOSU

SEDAM NAJBOLJIH ULJA ZA KOSU

Kosa prilikom mehaničkog i toplinskog oštećenja postaje sve slabija i lomljiva. Osim toga, suha je i beživotna, a na nama je red da joj pomognemo kako bi nam vratila u najboljem smislu, a to je ljepotom. Donosimo vam 9 najboljih ulja za kosu od kojih će se vaša kosa u potpunosti oporaviti, a i vi ćete se osjećati ljepše.

Na prvo mjesto donosimo ricinusovo ulje koje će potaknuti rast kose, a vaša će kosa biit bujnija te će s vremenom sve brže i brže početi rasti. Za najbolje rezultate svaka tri dana je potrebno nanositi ulje na kosu te je potom dobro počešljati kako kosa ne bi bila zamršena.

Drugo mjesto donosi čičkovo ulje koje je zalužno da uspješno uklanja perut sa vlasišta. Ipak, potrebna je doza opreza jer ga se ne bi smjelo nanositi više od jednom tjednom.Čičkovo ulje se zato preporuča kod osoba koje imaju tegobe s peruti kojih se već neko vrijeme ne mogu riješiti.

Treće mjesto nosi ulje jojobe koje će zasigurno onnoviti ispucane i suhe vrhove tako da im podari svu potrebnu vlagu, a usput ima i odličan prirodnio miris koji će u kosi djelovati fantastično.

Imate li problema sa ispadanjem kose, laneno ulje će to riješiti. Naime, zbog visokih sadržaja vitamina i minerala, obnovit će stanice u kosi te će time i vaša kosa uspješnije rasti i biti gušća.

Na petom mjestu je ulje kantariona ili gospine trave koje djeluje protuupalno te će smiriti i najnajdraženije vlasište. Osim toga, odlično je za masnu kosu jer uklanja masnoće te smiruje žlijezde lojnice.

Šesto mjesto zauzima maslinovo ulje koje je jako dobro poznato za njegu suhe kože, pa tako i suhe kose koja žudi za vlagom.

I na sedmom mjestu možemo svrstati kokosovo ulje koje je definitivno odlično za zdravi i blistavi sjaj kose. Preporuča se korištenje maske za kosu koja u sebi sadržava kokosovo ulje.
coconut-oil-for-hair002

Socijalne mreže