Vi se nalazite na:  / MUZIKA I FILM / Ivana Dolić Jajalo: Ne balansiram, na prvom mjestu je uvijek obitelj!

Ivana Dolić Jajalo: Ne balansiram, na prvom mjestu je uvijek obitelj!

Nekadašnja članica dua “Divlje ruže” Ivana Dolić Jajalo nakon duljeg izbivanja s bh. glazbene scene  objavila je novu pjesmu na našem i talijanskom jeziku zanimljivog naziva „Ne ubijaj ljubav“ odnosno “Non uccidere l’ amore”. Pjesma je aranžirana u Ivaninom osobnom studiju u Palermu na Siciliji, gdje posljednjih godina živi sa suprugom, inače nogometašem Palerma i bh reprezentativcem, Matom Jajalom i njihovim, malim anđelima, sinovima Emanuelom, Gabrielom, Mateom i kćerkicom Elenom.

Razgovarali smo sa ovom talentiranom Mostarkom i za vas otkrili stvarne razloge povratka na scenu ali i čime ju suprug Mato i danas osvaja.

Dugo Vas nije bilo na sceni…da li je to doista bila pauza?

Ako pričamo o sceni, onda je istina da me već godinama tamo nema. Ako pričamo o stvaralavštvu, onda su ove protekle godine bile sve samo ne pauza. Recimo da sam radila treću smjenu (smijeh). Od 2011. godine do danas, osvojila sam sedam inozemnih nagrada za autorsko scensko djelo, mjuzikl “The City of Burning Bridges” (L.A., New Yorl, London). Također sam za istoimenu temu uradila scenarij za dugometražni film, a sad trenutno radim na jednom animiranom filmu za djecu.

Kažite nam nešo više o novom singlu?

Pjesma “Ne ubijaj ljubav”, odnosno “Non uccidere l’amore” je prva pjesma aranžirana u mom kućnom studiju na Siciliji, u Palermu. Bilo je zanmljivo istraživati nova područja, tako da sam uistinu uživala kod komponiranja svake instrumentalne dionice.  Klavir je naravno opet vodio cijelu glazbenu priču, on je ipak moja prva ljubav.Vokale, mix & mastering radila sam u Sarajevu kod mog dugogodišnjeg prijatelja i producenta, Marina Meštrovića. Tekst i glazbu sama potpisujem jer zapravo kad se sve sagleda, ja ipak najviše uživam u autorskom radu. Video spot nastao je u suradnji sa Studiom Bonk. Oni su prema mom scenariju napravili veliki posao, obzirom da smo radili domaću i talijansku verziju.

Poznato je da se uz pjevanje bavite pisanjem i skladanjem…da li će na novom albumu biti isključivo autorske skladbe?

Ja sebe prvenstveno smatram autorom, tako da taj dio povjeravam samo sebi. Ljudima pokušavam objasniti da se nisam vratila zbog publiciteta, već jednostavno želim da se moja glazba “čuje”. Želim biti tu, a da me nema. Znam da je to pomalo zbunjujuće, ali zašto da ne. Muzika se sluša, živi, proživljava. Zašto bi bilo drugačije?! Ja još uvijek najviše uživam u glazbi dok se vozim u autu, dok svira radio, i nemam potrebu znati ni tko je izvođač, niti kako izgleda, a kamoli što jede, oblači, i s kim se naslikava.

Kada planirate objavljivanje albuma ili još jednog novog singla?

Sve pjesme za album”Falsetto” su spremne,..samo je pitanje kada ću ja biti spremna da ih podijelim sa drugima. Zapravo, sve je na slušateljima. Ako osjetim da oni to žele, vrlo ću brzo izbaciti drugi singl.

S kime biste voljeli surađivati u budućnosti?

Cijenim rad mnogih kolega, ali nisam još razmišljala o nekim suradnjama. Više sam vuk samotnjak kada je u pitanju glazba. U kompoziciji teško pristajem na kompromise i jednostavno ako si neki ton zacrtam u glavi, on tako svira čak i ako ga netko promijeni. Ljudi s kojima bih ja odmah našla zajednički jezik živili su u drugom vijeku. Voljeli su kazalište, Chopina i Tchaikovsky-og. Jedino ako izume neki vremenoplov pa da “razvalimo” tamo na nekom dvoru. (osmjeh)

Kojim se svjetskim glazbenicima divite?

Divim se samo dragom Bogu (osmjeh), a za slušanje tu su Frank Sinatra, John Legend, Marco Mengoni, Il Volo, Il Divo,..

Zbog suprugove i vaše karijere mijenjali ste odredišta, mnogo putovali, koju biste destinaciju izdvojili kao najposebniju?

Palermo je definitivno moj grad.. Sunce sija k’o u Africi, naranče mi rastu ispred kuće, sladoled se jede usred zime, a zima je nekih 15 stupnjeva (smijeh). Palme, kaktusi, glazba, a često se šalim kako se ovdje riba jede češće nego kod nas burek.

Majka ste četri predivna anđela, žena nogometaša i uspješna umjetnica, kako balansirate između privatnih i poslovnih obveza?

Ne balansiram. Na prvom mjestu je uvijek obitelj, a ostalo što stignem. Iskreno, većinom radim dok djeca spavaju. Istina je da mi je poprilično teško promovirati singl “iz kuće”, ali šta je – tu je (smjeh)

Čime vas Mato i danas osvaja?

Mišićima, (smijeh) šalim se! Kod mog supruga najviše volim njegov karakter. Mato ne priča u prazno, dapače, on je vrlo konkretan. Dakle, kod njega nema puno priče, ali zato ima puno djelovanja. Što može jednoj ženi biti privlačnije od muškarca koji to nije samo po svojim kromosomima, već je to u pravom smislu te riječi.

Bliži se Valentinovo. Imate li nekih posebnih planova sa suprugom za dan zaljubljenih? Možete li nam otkriti bar dio?

(Smijeh)… moj suprug je totalni “neromantičar”, tako da sam Valentinovo davno izbrisala sa svog kalendara. Obzirom da je taj očekivanjima “nabrijani” dan u utorak, a utakmica s Juventusom u petak, sumnjam da ćemo moći izaći navečer, tako da nam jedino preostaje večera u šestero. Za razliku od mog supruga, naši klinci znaju itekako prirediti iznenađenje, pa možda tu večer za promjenu ne budu spavali s nama u krevetu (smijeh).

Izvor: zenski-magazin.com

Socijalne mreže