Vi se nalazite na:  / POSLOVNA ŽENA / Kako preživjeti radno ljeto?

Kako preživjeti radno ljeto?

Ljetne vrućine i strogi korporativni dress-code nikako ne idu ruku pod ruku jer se visoke temperature najbolje podnose u lepršavoj i oskudnoj garderobi.

Ipak, prozirni materijali, gola ramena, duge plisirane suknje, kričave boje i kratke hlačice u uredima su nedopustiv odabir pa treba naći podnošljiv balans između poslovne garderobe i preživljavanja ljeta na vrućem asfaltu.

Najbolji izbor su lan i pamuk u kojima koža diše te svijetle boje poput bijele, bež, sive ili ledeno plave koje u kombinaciji s šarenim modnim detaljima i nakitom izgledaju vrlo šik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lanene haljine s remenom životinjskog uzorka ili maramom zavezanom oko struka odlično su rješenje za ured, baš kao i moderne culottes ili lanene hlače mrkva kroja. Bijela košulja također je dobar ljetni izbor bez obzira radi li se o klasičnoj, čiji se dugi rukavi kulerski mogu potfrknuti ili modelima s neobičnim kragnama i džepovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odabir dopuštene ljetne obuće razlikuje se od kompanije do kompanije. Negdje obuća s otvorenim prstima nije dozvoljena pa su jedini izbor salonke i balerinke. Tamo gdje su pravila ipak blaža, otvorena obuća nikako ne znači večernje sandale ili japanke, ali su zato dozvoljene otvorene salonke ili sandale u blagim tonovima.

 

Izvor: elle.hr

 

Socijalne mreže