Vi se nalazite na:  / SAVJETI / ZANIMLJIVOSTI / 7 trikova koji olakšavaju život u kuhinji – obožavat ćete ih

7 trikova koji olakšavaju život u kuhinji – obožavat ćete ih

Ovi trikovi su vrlo korisni i spasit će vas kod pripreme hrane nebrojeno puta:

  • Raspršivač ulja Jednostavno ulijte ulje u bočicu s raspršivačem kakvu možete kupiti na svakom koraku. Na ovaj način će vam doziranje ulja kod pripreme hrane biti puno jednoličnije, a i stavit ćete ga manje. Na primjer, ovaj trik je odličan kod pripreme palačinki.
  • Super slatke banane Ovaj način je odličan kada trebate vrlo zrele banane za pripremu, recimo, kolača, a nemate ih. Tada banane koje imate zapecite u pećnici dok ne pocrne – rezultat će biti fantastičan.
  • Spasite stari kruh ili pecivo Jednostavno ga obilato zalijte vodom pa malo zapecite u pećnici. Bit će kao svježe donesen iz pekare.
  • Osvježavajući jogurt Uzmite nekoliko vrsta voćnih jogurta, stavite ih na tanjur kao u videu (u obliku kružića) pa to zaledite. Dobit ćete odličan sladoled u obliku bombona. Osim toga, može vam poslužiti i za dekoraciju sladolednih torti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Brzo čišćenje mrkve Sve što vam treba je čista žica za ribanje. S njom ćete očistiti mrkvu puno brže nego s nožem.
  • Originalna slastica s Nutellom Slamčicom napravite tunel u jagodi pa je napunite Nutellom pomoću šprice. Ovaj desert je gotov vrlo brzo, a oduševit će baš svakoga.
  • Uređaj za vafle ima i druge namjene Pekač za vafle ne mora služiti samo za to, bit će vam odličan i za pripremu slasnih sendviča. Na primjer, ispržite u njemu najprije nekoliko šnita slanine pa kriške tosta. Potom slažite na tanjuru sendvič – tost, slanina, jaje na oko, tost.

 

8 useful kitchen hacks

8 delicious kitchen life hacks.🍌😋bit.ly/2rEjtvS

Posted by 5-Minute Crafts on Thursday, August 10, 2017

 

 

 

 

Izvor: 24sata.hr

Socijalne mreže