Vi se nalazite na:  / LJEPOTA I ZDRAVLJE / SAVJETI / ZDRAVLJE / Kako se motivirati za treniranje u zimskim mjesecima?

Kako se motivirati za treniranje u zimskim mjesecima?

Dolaskom hladnijih dana razina motivacije za trening najčešće opada zajedno s temperaturom pa i najupornijim vježbačima treniranje često postane gnjavaža

Prilično je jednostavno pronaći motivaciju za treniranje kad je vani sunčano, no kad nas ujutro dočeka tamno nebo i kiša, privlačnije je ostati u krevetu. Kako biste se pokrenuli i motivirali za treniranje u ovim i nadolazećim hladnim mjesecima, donosimo vam pet vrlo jednostavnih savjeta. Potrebno je samo malo više discipline nego inače!

1. Slušajte svoje tijelo

Dolaskom hladnijih dana naše raspoloženje se mijenja u skladu s vremenom. Priroda se uspavljuje, a mi postajemo usporeniji. Upravo zato bitno je prilagoditi treninge promjeni sezone s količinom, intenzitetom i stilom vježbanja. Pronađite vježbe koje vam odgovaraju, bilo da je u pitanju joga, pilates ili neki intenzivniji trening.

2. Investirajte u novu odjeću za treniranje

Ono što gotovo svaka žena već dobro zna je da nova odjeća pruža savršenu motivaciju, bez obzira o kojem zadatku je riječ. Iskoristite taj podatak i već danas kupite neki trendi sportski komad kojeg ćete jedva čekati pokazati na treningu.

3. Pronađite partnericu za treniranje

Ne postoji ništa što će vas prije izvući iz kreveta ujutro kao prijateljica koja vam zvoni u 8 sati jer ste joj obećali da ćete zajedno ići na trening. Postavite zajedničke ciljeve vježbanja i pridržavajte ih se. Tako ćete jedna drugu poticati i međusobno motivirati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 4. Napravite dobru playlistu

Glazba snažno utječe na motivaciju za vježbanje, a osim što je efikasan alat za produljivanje treninga, stimulativna glazba utječe i na povećanje izdržljivosti mišića i snage. Neovisno o tome radite li treninge jačeg ili slabijeg intenziteta, glazba je odlično “društvo” u teretani, dvorani ili na otvorenom.

Pripremili smo za vas playlistu za različite vrste aktivnosti, a na vama je da li ćete koristiti naše prijedloge ili ćete složiti svoju.

Playlista
Trčanje

Paul Kalkbrenner – Sky and Sand
Daft punk – Harder, Better, Faster, Stronger
Stevie Wonder – Part time Lover
U2 – Beautiful Day
Lenny Kravitz – Where are we runnin ‘?

Joga / Pilates

Holocene – Bon Iver
Birdy – 1901
Sóley – Blue leaves
Poolside – Harvest Moon
The xx – VCR

Istezanje

Drake – Hotline Bling
Alex Clare – Relax my Beloved
Aurora – Running with the Wolves
Bon Iver – Re: Stacks
BOY – We Were Here

5. Vježbajte karakter

Vježbanje po ne tako idealnim uvjetima ne trenira samo vaše tijelo, nego i karakter. Disciplina koju ćete steći takvom praksom proširit će se i na ostala područja života pa ćete vrlo brzo uvidjeti kako sve odrađujete uspješnije i s manje stresa, a uz to izgledate odlično.

 

Izvor: elle.hr

Socijalne mreže