Vi se nalazite na:  / POSLOVNA ŽENA / SAVJETI / 7 načina da budete sretni na poslu

7 načina da budete sretni na poslu

I to je moguće, da!
Koliko volite svoj posao, toliko će vam on i uzvratiti. A ako ga baš i ne volite, postoje navike koje morate uspostaviti kako biste to promijenili. Najvažnije je kako si stvari posložite u glavi – tada je sve lakše. Evo popisa stvari uz koje bi trebali biti sretni na poslu (i to je moguće, da):
Strah i negativnost
Suočite se sa strahom

Ujutro se budite s grčom jer morate na posao i znate što vas čeka? Oslobodite se toga i posložite klik u glavi koji vam govori da možete svaki zadatak odraditi bez problema i muke. Osjećat ćete se puno bolje i imati više energije za radne zadatke.

Riješite se negativnosti

Na svakom poslu postoji netko tko šalje lošu energiju, tko vas nervira i živcira. A mučiti se s tim iz dana u dan stvarno nema smisla. Usredotočite svoju energiju na stvari koje vas na poslu vesele – to će vam pomoći da razvijete pozitivan stav prema poslu.

Obaveze, ali i pauze
Pridržavajte se svojih obaveza i rokova

Uvijek i svugdje, ne samo u poslu. To vam daje disciplinu i pokazuje koliko ste odgovorni te koliko vas drugi mogu shvatiti ozbiljno i osloniti se na vas. Budite osoba na koju se drugi mogu računati i vjerovati da ćete na vrijeme izvršiti ono što treba. To ne znači dati se iskorištavati od strane svih, već postaviti granicu dozvoljenog.

Uzmite kratke pauze

Pauze će poboljšati vašu kreativnost i raspoloženje. Družite se s ljudima na poslu, razgovarajte, pitajte. Nemojte biti zatvoreni i slijepo se držati samo sebe. Takve ljude nitko ne voli. Također, maknite se svako malo od računala i odmorite oči.

Kolege kao prijatelji
Stvorite prijatelje

Kriva je pretpostavka da prijatelji na poslu ne postoje. Stvorite ih, pronađite što imate zajedničko. Raspravljajte o svakodnevnom životu, ali i novim stvarima. Jednostavno – učite od njih. Ne gledajte u svojim kolegama konkurenciju, već osobe uz koje možete napredovati i postići nešto više u poslu.

Širi pogled

Zapitajte sami sebe što očekujete od svog posla u budućnosti i vidite li se na ovom radnom mjestu za par godina. Ako znate što želite, tada imate i velike mogućnosti nešto postići.

Budite “slobodni”

Nemojte svaku riječ ili kritiku od strane svog šefa ili kolege shvatiti osobno. Svi smo ljudi i razmišljamo drugačije. Vi se potrudite da inovacije i kreativnost te vaš rad budu zamijećeni i vjerujte da će to s vremenom doći.

Izvor: zena.rtl.hr

Socijalne mreže